Donacije za EDUS

E-mail Ispis PDF

www.edusbih.org

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

FB: Edus-edukacija za sve

 

Edus je neprofitna, nevladina  organizacija, registrirana u oktobru 2010 u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, sa vizijom da realizira puni potencijal učenja svakog djeteta. Tokom šest godina, omogućili smo intenzivan multidisciplinarni tretman, naučno dokazan u podučavanju djece sa teškoćama u razvoju, u nedostatku odgovarajućeg, uspješnog pristupa i podrške sistema za ovu najosjetljiviju skupinu u BiH. Većina naše djece ne bi imala priliku za bilo kakvu vrstu obrazovanja u BiH, ukoliko ne bi postojali EDUS programi. Osnivači EDUS-a  su dr. Nirvana Pistoljevic  (Teachers College, Columbia University), koja je preselila iz New York-a, USA u BiH kako bi radila sa djecom, te stručnjaci i roditelji koji teže najboljoj i najnaprednijoj praksi, koja je podržana iz kontinuiranog i mjerenog napredka svakog djeteta.

EDUS – ov savremeni obrazovni program je jedan od rijetkih u BiH koji služi djeci sa svim teškoćama (različiti razvojni i genetski  poremećaji, poremećaji autističnog spektra, usporen razvoj govora, intelektualna onesposobljenja, Downov sindrom, emocionalni i poremećaji u ponašanju, ADHD, traumatske ozljede mozga, itd. ), te je jedini koji upošljava metodologije samo proizašle iz validnih istraživanja u njihovom radu. Kontinuirano unaprijeđujemo razinu znanja sve naše djece, edukatora, tarapeuta i roditelja kroz intenzivnu edukaciju stručnog kadra i roditelja. Osim toga, EDUS doprinosi svjetskim nastojanjima na unapređenju obrazovanje djece sa teškoćama u razvoju  kontinuiranim provođenjem istraživanja, prezentacijom te internacionalnom publikacijom istih.

Trenutno, sprovodimo svakodnevno 4 različita vida programa za djecu na dvije lokacije u Sarajevu:

-   Rana Intervencija multidisciplinarni intenzivni svakodnevni program za djecu uzrasta od 18 mjeseci do 3 godine koja se nalazi na adresi Terezije broj 48, u Osnovnoj školi Vladislav Skarić na III spratu

-   Predškolski/Vrtićki program za mališane uzrasta od 3 do 6 godina (J.U.»Mjedenica»)

-   Osnovnoškolski program, I do V razred. (J.U.»Mjedenica»)

-   Dodatni razvojno-edukativni rad (podrška inkluziji i za djecu van Sarajeva) na Dobrinji u poslijepodnevnom satima i vikendima.

Rukovodimo sa 15 učionica sa preko 160-ero djece (od 18 mjeseci do 14 godina), osposobljavanje za 45 edukatora /terapeuta /medicinskih stručnjaka, preko 200 roditelja, te obezbjeđujemo edukaciju i savjetovanja u cijeloj BiH. Nažalost, lista čekanja na našem programu je uvijek preduga (trenutno 35 djece) jer smo nevladina organizacija i funkcioniramo isključivo na bazi donacija. Nemamo odgovarajući prostor za rad sa djecom.

Danas, u našim razredima služimo djeci i porodicama koji su se preselili iz cijele BiH i inozemstva, te onima koji dolaze na savjetovanja iz cijele Europe. Obučavamo studenate i stručnjake iz SAD-a, Kanade, Italije, Srbije, Kosova, Bugarske, Engleske i drugih. EDUS nastavlja širiti nauku o podučavanju širom Europe i pomaže djeci u drugim gradovima širom zemlje.

Naša vrata su uvijek otvorena za sve!

Ljubazno Vas molimo za Vašu pomoć kako bi nastavili pružati kvalitetnu i naučno dokazanu metodu podrške djeci i njihovim porodicama, podižući svijest o potrebama koja ova djeca imaju i mogućnostima za njihovu budućnost, ukoliko bi im bio omogućen prikladan obrazovni sistem /podrška. Mi zaista duboko vjerujemo u ono što radimo i istinski nam je stalo da pomognemo svakom djetetu i porodici kojoj je naša pomoć neophodna. Bilo kakav vid pomoći (financijska, obrazovni materijali, lobiranje, saradnja, istraživački projekti, PR , itd.) je dobrodošao, a to će donijeti osmijeh na licima naših polaznika i edukatora!

Naš rad možete pratiti i na Facebook grupi : " EDUS – EDUKACIJA ZA SVE " te putem naše web stranice www.edusbih.org, i pitati za sve dodatne informacije putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i / ili broj telefona +387 62 696 235 .

Ako želite DONIRATI, možete to učiniti putem BHAAAS web stranice (www. BHAAAS.org), klikom na" DONACIJE za EDUS “ i slijedite upute. Također možete izvršiti donaciju lično u EDUS učionicama u Sarajevu, ili izravno putem naših računa navedenih na web stranici www.edusbih.org.

Hvala Vam svima na podršci !

EDUS TIM

Share this article

 

Donate for EDUS