Donacije za EDUS

E-mail Ispis PDF

www.edusbih.org

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

FB: Edus-edukacija za sve

 

Edus je neprofitna, nevladina organizacija, registrirana u oktobru 2010 u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, sa vizijom da realizira puni potencijal ucenja svakog djeteta. Tokom sest godina, omogucili smo intenzivan multidisciplinarni tretman, naucno dokazan u poducavanju djece sa teskocama u razvoju, u nedostatku odgovarajuceg, uspjesnog pristupa i podrske sistema za ovu najosjetljiviju skupinu u BiH. Vecina nace djece ne bi imala priliku za bilo kakvu vrstu obrazovanja u BiH, ukoliko ne bi postojali EDUS programi. Osnivaci EDUS-a su dr. Nirvana Pistoljevic  (Teachers College, Columbia University), koja je preselila iz New York-a, USA u BiH kako bi radila sa djecom, te strucnjaci i roditelji koji teze najboljoj i najnaprednijoj praksi, koja je podrzana iz kontinuiranog i mjerenog napredka svakog djeteta.

EDUS - ov savremeni obrazovni program je jedan od rijetkih u BiH koji sluzi djeci sa svim teskocama (razliciti razvojni i genetski  poremecaji, poremecaji autisticnog spektra, usporen razvoj govora, intelektualna onesposobljenja, Downov sindrom, emocionalni i poremecaji u ponacanju, ADHD, traumatske ozljede mozga, itd. ), te je jedini koji uposljava metodologije samo proizasle iz validnih istrazivanja u njihovom radu. Kontinuirano unaprijedjujemo razinu znanja sve nase djece, edukatora, tarapeuta i roditelja kroz intenzivnu edukaciju strucnog kadra i roditelja. Osim toga, EDUS doprinosi svjetskim nastojanjima na unapredjenju obrazovanje djece sa teskocama u razvoju kontinuiranim provodjenjem istrazivanja, prezentacijom te internacionalnom publikacijom istih.

Trenutno, sprovodimo svakodnevno 4 razlicita vida programa za djecu na dvije lokacije u Sarajevu:

- Rana Intervencija multidisciplinarni intenzivni svakodnevni program za djecu uzrasta od 18 mjeseci do 3 godine koja se nalazi na adresi Terezije broj 48, u Osnovnoj skoli Vladislav Skaric na III spratu

- Predskolski/Vrticki program za malisane uzrasta od 3 do 6 godina (J.U. Mjedenica)

- Osnovnoskolski program, I do V razred. (J.U. Mjedenica )

- Dodatni razvojno-edukativni rad (podrska inkluziji i za djecu van Sarajeva) na Dobrinji u poslijepodnevnom satima i vikendima.

Rukovodimo sa 15 ucionica sa preko 160-ero djece (od 18 mjeseci do 14 godina), osposobljavanje za 45 edukatora /terapeuta /medicinskih strucnjaka, preko 200 roditelja, te obezbjedjujemo edukaciju i savjetovanja u cijeloj BiH. Nazalost, lista cekanja na nasem programu je uvijek preduga (trenutno 35 djece) jer smo nevladina organizacija i funkcioniramo iskljucivo na bazi donacija. Nemamo odgovarajuci prostor za rad sa djecom.

Danas, u nasim razredima sluzimo djeci i porodicama koji su se preselili iz cijele BiH i inozemstva, te onima koji dolaze na savjetovanja iz cijele Europe. Obucavamo studenate i strucnjake iz SAD-a, Kanade, Italije, Srbije, Kosova, Bugarske, Engleske i drugih. EDUS nastavlja siriti nauku o poducavanju sirom Europe i pomaze djeci u drugim gradovima sirom zemlje.

Nasa vrata su uvijek otvorena za sve!

Ljubazno Vas molimo za Vasu pomoc kako bi nastavili pruzati kvalitetnu i naucno dokazanu metodu podrske djeci i njihovim porodicama, podizuci svijest o potrebama koja ova djeca imaju i mogucnostima za njihovu buducnost, ukoliko bi im bio omogucen prikladan obrazovni sistem /podrska. Mi zaista duboko vjerujemo u ono sto radimo i istinski nam je stalo da pomognemo svakom djetetu i porodici kojoj je nasa pomoc neophodna. Bilo kakav vid pomoci (financijska, obrazovni materijali, lobiranje, saradnja, istrazivacki projekti, PR , itd.) je dobrodosao, a to ce donijeti osmijeh na licima nasih polaznika i edukatora!

Nas rad mozete pratiti i na Facebook grupi : " EDUS - EDUKACIJA ZA SVE " te putem nase web stranice www.edusbih.org, i pitati za sve dodatne informacije putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i / ili broj telefona +387 62 696 235 .

Ako zelite DONIRATI, mozete to uciniti putem BHAAAS web stranice (www. BHAAAS.org), klikom na" DONACIJE za EDUS  i slijedite upute. Takodjer mozete izvrsiti donaciju licno u EDUS ucionicama u Sarajevu, ili izravno putem nasih racuna navedenih na web stranici www.edusbih.org.

Hvala Vam svima na podrsci !

EDUS TIM

Share this article

 

Donate for EDUS